24 Ocak 2011 Pazartesi

HASANPAŞA KÖFTESİ


Hatırlarsanız  cuma  günüde  kendimi iyi  hissetmiyorum demiştim. Havalardan  olsa  gerek  her yerde salgın  var , kimi görsem  hasta . Bende  nasibimi  alanlardan oldum galiba... Haftasonu  dinlendim  ,  şuan iyiyim.  Ama  sizlere  tariflerimi sunamadım. Olsun  acısını  bol bol  çıkartırız.  Şimdi  size  çok  leziz  olan  Hasanpaşa  Köftesinin tarifini  vereceğim.  Ayrıca  ben  püresini  de  evde  yapıyorum  , felaket güzel  oluyo  ,  denemesi  sizden ...

Tubiş' ten  kocaman sevgiler...


Malzemeler:
  1. Köfte malzemeleri:  
    • 750g kıyma
    • 1 baş kuru soğan
    • 2 yumurta
    • 2 dilim bayat ekmek içi
    • tuz
    • karabiber
     2.  Püre malzemeleri:
    • 5-6 patates
    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 yumurta
    • yarım su bardağı süt
    • tuz

      3.   Salçalı su
    • 1 yemek kaşığı domates salçası
    • 1 su bardağı su
Hazırlanması:

1. Püre için patatesleri soyup, haşlayın ,püre makinesinden geçirin. Tencerede tereyağını eritin,  patatesleri ekleyin ve yumurtayı ilave edip karıştırın.Ardından  sütü karıştıra karıştıra ekleyin ve  en son tuzunu koyup püre haline  geterin.

2. Köfte malzemelerini karıştırın ,  harçtan cevizden büyük parçalar koparıp ortası çukur köfteler yapın. köfteleri yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine 2 yemek kaşığı sıvıyağ gezdirin. 200C fırında 15-20 dakika pişirin.

3. Fırından çıkarıp çukurlara 2 tatlı kaşığı püre yerleştirin. 1 yemek kaşığı salçayı suda ezip köftelerin üzerine gezdirin. Tekrar fırına koyup pembeleşene kadar pişirin.











  




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder