Hatırlarsanız cuma günüde kendimi iyi hissetmiyorum demiştim. Havalardan olsa gerek her yerde salgın var , kimi görsem hasta . Bende nasibimi alanlardan oldum galiba... Haftasonu dinlendim , şuan iyiyim. Ama sizlere tariflerimi sunamadım. Olsun acısını bol bol çıkartırız. Şimdi size çok leziz olan Hasanpaşa Köftesinin tarifini vereceğim. Ayrıca ben püresini de evde yapıyorum , felaket güzel oluyo , denemesi sizden ... Tubiş' ten kocaman sevgiler... |
Malzemeler:
- Köfte malzemeleri:
- 750g kıyma
- 1 baş kuru soğan
- 2 yumurta
- 2 dilim bayat ekmek içi
- tuz
- karabiber
2. Püre malzemeleri:
- 5-6 patates
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yumurta
- yarım su bardağı süt
- tuz
3. Salçalı su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı su
1. Püre için patatesleri soyup, haşlayın ,püre makinesinden geçirin. Tencerede tereyağını eritin, patatesleri ekleyin ve yumurtayı ilave edip karıştırın.Ardından sütü karıştıra karıştıra ekleyin ve en son tuzunu koyup püre haline geterin.
2. Köfte malzemelerini karıştırın , harçtan cevizden büyük parçalar koparıp ortası çukur köfteler yapın. köfteleri yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine 2 yemek kaşığı sıvıyağ gezdirin. 200C fırında 15-20 dakika pişirin.
3. Fırından çıkarıp çukurlara 2 tatlı kaşığı püre yerleştirin. 1 yemek kaşığı salçayı suda ezip köftelerin üzerine gezdirin. Tekrar fırına koyup pembeleşene kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder